English
bemutatkozás   AKTIVITÁSOK   szobák   árak   útvonal   házirend   webkamera   foglalás  

SÍELÉS ÉS SNOWBOARDOZÁS

A Ridehouse közelében a schladmingi síhinta található de tágabb értelemben a SKI-AMADE sírégióhoz tartozunk. A 3 km-re lévő Planai-hoz kocsival néhány perc alatt oda lehet érni. A másik lehetőség a Hochwurzen és Reiteralm sípályák találkozásánál van, ami szintén csak néhány perc autóval.

További lehetőségek a Hauser Kaibling, Ramsau vagy a Dachstein gleccser negyed órán belül megközelíthetőek.

Azoknak, akik messzebb szeretnének kalandozni, a SKI-AMADE bérlet rengeteg lehetőséget nyújt még.

A síbérlettel a háztól induló síbusz ingyenesen vehető igénybe, és a Dachstein gleccsere vezető szerpentin útdíját is tartalmazza a jegy.

Planai: sítérkép, bérlet árak, nyitvatartás - www.planai.at

Ski Amade: teljes sírégió interaktív térképpel - www.ski-amade.at

Dachstein gleccser: jegyárakkal, webkamerákkal, jég palotával, időjárással - www.derdachstein.at

Dachstein és Planai Superpark: www.superparks.at

 KLETTERSTEIG (Via ferrata)

Akiknek nem elég az erdőben való bóklászás hanem némi izgalomra vágynak de mégsem tartják a világ legtermészetesebb dolgának hogy egy szál kötélen lógjanak a semmi felett, a környékbeli a via ferrata-k biztosíthatják a napi betevő adrenalint. A környék magasabb csúcsaira vezető kiépített utakról remek a kilátás, nem úgy mint a völgyből ahol mindent eltakarnak a hegyek. A túrákhoz helyi vezetőt is lehet fogadni, így garantált hogy nem maradunk le egyetlen megcsodálandó havasi gyopárról sem.

Elsőre annyit a klettersteigről vagy viaferrátáról, hogy olyan "túristaút", amely helyenként függőleges vagy áthajló sziklákon is vezethet, végig drótkötél biztosítás halad, amelyre speciális felszereléssel. (2 db karabíner hevederrel, eséselnyelő eszközzel) a résztvevők saját magukat biztosítják. A gyerekek által is végigjárható útvonalaktól a szélsőségesen nehéz több száz méteres függőleges falakig terjed a nehézségi szint. Nyugat-Európában nagyon népszerű ez a sport.KERÉKPÁR TÚRÁK

Schladming környékén jó minőségű, jószerivel üres aszfaltutak, komoly bringaút-rendszer, németes vezetési mentalitás és haraphatóan friss levegő várják az outisokat. Mivel a csúcson levő hüttékbe is fel kell valahogy juttatni a Germknödl alapanyagát, szinte minden nagy csúcs megközelíthető aszfalton, ami a napi többezer méteres szintkülönbségek bebringázásának ígéretével kecsegteti a hazai domborzathoz szokott lábakat, míg a völgyekben rekreációs jellegű szakaszokat találhatunk.

Schadming körzetében tradícionális jelleggel elég sok hegy van, és bár az erdőkben sok helyen tilos a montizás (és ezt komolyan is veszik), mi simán tudunk olyan emelkedőket mondani ahol rájössz majd hogy a Pilis igazából csak egy domb, és hogy van durvább dolog mint a Szilvásváradi maraton.KALANDPARK

A kalandtúra park által nyújtott szolgáltatások célja, hogy mindenki legyőzheti saját „korlátait” mind fizikai, mind pszichikai értelemben, s ezáltal a résztvevők egyfajta testi- és mentális erőpróbán vehetnek részt, s emellett teljesen új és egyedi élményt kapnak a pályarendszereken való végighaladás során. 

Olyan helyzeteket élhetnek át, amit eddig legfeljebb kedvenc kalandregény- vagy filmhősük élhetett át egy – egy izgalmas történet során.DOWNHILL - MTB

    
Ami a télnek a síelés, az a nyárnak a DH, és ennek a helyi lakosok örülnek a legjobban, így ugyanis nem rozsdásodnak be a felvonók. Schladming rangját a DH világában mi sem jelzi jobban, minthogy szinte minden évben itt rendezik az egyik VK-futamot. A DH-sokat a Planai aljában a Planai Bike Park várja szabadesni és ugrálni vágyókat.

A 8 éve kezdődött programnak köszönhetően ma Ausztria egyik leghosszabb DH pályája található a 1830m magas Planai hegyen. A 4500m hosszú lejtőzés tele van ugratókkal, döntött kanyarokkal és letörésekkel. A ridereket és a bringákat a Planai-on lévő kabinos lift szállítja 1830m magasra. A cél a schadmingi Olimpia Stadion 745m-en fekszik. Nem véletlenül látogatják Európa több országából ezt a DH paradicsomot.


TÚRÁZÁS ÉS KIRÁNDULÁS

Az ajánlott útvonalak egy része a Ridehouse-tól indul és érkezik - ezek általában rövidebb utak, amelyek kitűnően alkalmasak egy hosszabb délelőtti vagy délutáni sétára, esetleg a környék felfedezésére az érkezés napján. Azok az útvonalak amelyek nem a háztól indulnak, egésznapos egésznapos program lehetőségét nyújtják, és a környék egy-egy érdekességéhez, látnivalójához vezetnek el erdei utakon, sőt, nyáron akár a gleccserre is fel lehet jutni gyalog.RAFTING

A Steirmarki Nemzeti Park közepén végighúzódó völgyben folyik az Enns folyó. Nyáron könnyebb teljesíteni a szakaszokat, de kora ősszel és tavasszal közepes nehézségű szakaszok is találhatók a folyó mentén. A WW 2-4 nehézségű Enns kiválóan alkalmas hobbi raftingosok számára és csapatépítő tréningekhez.


Bár Schladming és környéke nem vadvizeiről a leghíresebb, a városon áthömpölygő Enns remek lehetőséget nyújt a raftingozással megismerkedni szándékozónak hogy becsomagolja magát neoprénbe és kipróbálja, milyen lemenni egy vízesésen gumicsónakban. A schladmingi túrák a belépő szintet jelentik, ahol hatéves kortól lehet részt venni ebben a kalandban, de a közelben a komolyabb kihívásra vágyók is megtalálják számításukat, ha kajakozni szeretnének, vagy egyszerűen csak seggen csúszni egy kanyonban. A legtöbb helyi raftingcég kiadós grillebéddel várja a célban a csuromvizes kalandort.

hírek eseménynaptár galéria filmek elérhetőségek regisztráció
Ridehouse® since 2001, minden jog fenntartva, az oldal tartalmának másolása engedélyhez kötött.