English
bemutatkozás   AKTIVITÁSOK   szobák   árak   útvonal   házirend   webkamera   foglalás  

A zalaegerszegi származású Szigi is bizonyít a Fridge fesztiválon

2011.10.23.


A Fridge egy meghívásos verseny, mely idén csatlakozott a TTR világkupa sorozathoz. Viktor tavaly a legjobb magyarként az ötödik helyen végzett, így a szervezők idén is meghívták a nemzetközi mezőnybe. A riderek feladata nem egyszerű: minél nehezebb ugrás kivitelezése egy rámpáról, biztos érkezéssel. A helyezésekről a nehézségi fok és a megvalósításért járó pontok döntenek.

 

A gyakorlatok bemutatása egyáltalán nem veszélytelen, Sziginek is volt már számos sérülése. - Agyrázkódások sokasága, térdemben ízületi gyulladás, vállficam, amit műteni kellett, csukló- és könyöktörés és egy jó pár alkalommal az orromat is eltörtem már – sorolja. Kedvét persze még ezek sem szegik, s bár nem számolja, mennyit csúszott életében, de százezer kilométer már biztos van a lábában, évi kétszáz napot tölt havon. 


 - Mára sikerült eljutnom odáig, hogy a magyar nemzeti csapatot erősítem. Az idei szezonom – így elsőre - nagyon hosszúnak és erősnek tűnik, de ennek csak örülni tudok. Céljaim között szerepel kvalifikálni magam a következő, 2014-es szocsi-i téli olimpiára, mindemellett szeretnék minél több neves versenyen részt venni és jó eredményeket elérni – mondja Szigi, aki a felkészülési időszak nagy részét konditeremben és tornateremben tölti, s a Hintertux és a Dachstein gleccseren edz.

 

Mindeközben már alig várja, hogy újra 40-50 ezer ember előtt szárnyaljon a levegőben, Budapesten. A pályát a városligeti Műjégpályán állítják majd fel.
- Azt az érzést nem tudom leírni, mikor fent álltam a rámpa tetején és a tömeg engem buzdított. Őrületes volt, nagyon élveztem. A Fridge-en felállított úgynevezett city jump-nál minden fejben dől el. Itt nem lehet az ugrató előtti egy-két kanyarban felkészülni, úgy, mint a nyílt terepen. Itt csak egyenesen mész és a többi már a technikai tudásodon áll vagy bukik. Szerintem valamivel veszélyesebb, de azért nem olyan sokkal.

 

Szigeti Viktor 1993-ban született Zalaegerszegen, ott élt 14 éves koráig, majd Ausztriában, Schladmingban tanult tovább egy olyan közgazdasági szakközépiskolában, ahol a téli sportokra szakosodnak a tanulók. A snowboard mellett hobbija az ugróasztalozás, a torna, a wakeboard és a fotózás. Számára a legjobb elfoglaltság egy egész napos edzés után, ha azokkal lehet, akikkel jól érzi magát.


A Monster Energy Fridge Fesztivál versenyei alatt és után koncertek, hajnalig tartó party pörgeti fel a téli estéket, többek között az Infected Mushroom, Steve Aoki, Parov Stelar, Pendulum DJ Set and MC Verse, a Scooter, John Dahlback, Dub FX, Chase and Status DJ Set and MC Rage és a Freestylers tolmácsolásában. A fesztivált a hazai zenészek sem hagynák ki, a négy nap alatt Fluor Tomi mellett a Hősök, az Irie Maffia illetve Ganxsta Zolee és a Kartel, Palotai és Ludmilla szintén beveszi a színpadot, a nyitónapon pedig Dévényi Tibi bácsi passzolja a pöttyös labdát retrobuliján.

Vissza





hírek eseménynaptár galéria filmek elérhetőségek regisztráció
Ridehouse® since 2001, minden jog fenntartva, az oldal tartalmának másolása engedélyhez kötött.